Mai napig emlékszem édesanyám reggeli sminkes rutinjára, amelyet mindig áhítattal néztem kislány koromban. Semmi különösből nem állt, mint egy vízkék színű szemhéj festék határozott mozdulatokkal felvéve és egy kis -többnyire szürke-szemhéjfesték a szemhéjára.

Hogy mennyit változott azóta a világ e téren? Rengeteget!
Napjainkban megszámlálhatatlanul sok eszköz- ecsetek, szivacsok, applikátorok, beauty blenderek -áll rendelkezésünkre e téren.
Így nem csoda, hogy tíz férfiből kilenc nem is tudná megmondani, melyik ecset mire való? Hölgyeim, a mi esetünkben mennyi lenne az arány?


Mire ügyeljünk az ecset választása során?
Egyáltalán nem szükséges mennyiségileg felhalmozni az ecseteket, sokkal inkább szükséges, hogy minőségi legyen az ecset fejének szőre!
A választáskor ügyeljünk arra, hogy az ecset közepes puhaságú legyen és legyen tartása! Fontos továbbá, hogy ne hulljon a szőre és ne kandikáljanak ki belőle különböző hosszúságú szálak.


Hogyan tároljuk az ecseteket?
Minden ecsetet legjobb, ha nem vízszintesen, hanem függőlegesen tárolunk, mégpedig az ecset fejével felfelé. Így elkerüljük, hogy mechanikailag megnyomódjanak, illetve, hogy egymást összekenjék az ecsetek.
Lehetőség szerint nem nyitott polcon, hanem zárt szekrényben a legjobb tárolni őket, mert bizony nagyon hamar porosodnak és a felületükön láthatatlanul megül a por.


Hogyan tisztítsuk ecseteinket?
Sajnos, bevallom én is azok közé tartozom, akik elfelejtik az ecseteiket időről időre kitisztítani.
Gondoljunk csak bele, minden nap hozzáér arcbőrünkhöz, így különösen fontos, hogy tiszta termékkel vigyük fel a szín pigmenteket az arcunkra!
Érdemes akár a gyógyszertárban vásárolni sebbenzint, vagy bármilyen beauty oldalról rendelni ecset tisztító folyadékot, de a sima babasampon is áldásos a tisztításban.
Havi rendszerességgel, beáztatva az ecseteket a folyadékba, majd hagyva hogy maguktól száradjanak meg… máris alkalmasak a következő használatra.


Most, hogy már mind ezekkel tisztában vagyunk, lássuk melyik ecset mire is való:


A legkönnyebb megjegyezni az ecsetek használatában ha azt vesszük alapul, hogy minél nagyobb az ecset feje, annál nagyobb területre való!
A legnagyobb ecsetek a púder-multifunkcionális- illetve alapozó ecsetek.
Ezekből érdemes két darabot beszerezni, egyet a folyékonyabb, egyet pedig a por állagú púder és fixálók számára.
A csapott végű, vagy ferde ecsetek általában satírozásra, kontúrozásra valók, míg a hegyesebben végződő ecsetek a kiemelésre, illetve a kiemelni való terület hangsúlyozására.
A szemhéjra való ecsetek közül is érdemes legalább kettőt beszerezni, az egyiket csak a világosabb, míg a másikat csak a sötétebb színekhez használni.
Található kifejezetten szemöldök ecset is, mivel a szemöldök területe szőrszálakkal borított, így ide külön e célra kifejlesztett ecset szükséges.
Fontos, hogy külön-külön ecseteket használjunk a pirosításhoz, csontosításhoz, bronzosításhoz és a highlighterek használatához is, ügyelve arra, hogy ne keveredjenek bele sötétebb eltérő szín pigmentek az adott ecsetekbe!
A HIGIRL nylonszőr fejből és fából készült nyelet tartalmazó ecsetei:

STELLA SZETT:

-kis pirosító ecset (mini blush brush)
– kis szemhéjpúder ecset (mini eye shadow brush)
– szemhéjpúder ecset (eye shadow brush)
– korrektor ecset (concealer brush)
– szemöldökecset (eyebrow brush)

SYDNEY SZETT:

– púder ecset (powder brush)
– multifunkcionális ecset (multifunctional brush)
– pirosító ecset (blush brush)
– laposfejű ecset (flat head brush)
– alapozó ecset (foundation brush)

A termékeket itt éred el:

https://higirl.hu/shop/makeup/sydney-nagy-sminkecset-szett/

https://higirl.hu/shop/makeup/stella-kis-sminkecset-szett/

A termékek ára:

3.490,- forint/ “Sydney” nagy sminkecset szett (5db)

2.990,-forint/ “Stella” kicsi sminkecset szett (5db)